sokeriton porkkanakakku (don’t try this at home)

Houkutteleva otsikko vai mitä ;)! Jo pelkästään sana sokeriton on aina antanut mulle kuvan joko mauttomasta leivonnaisesta tai keinotekoisia makeutusaineita sisältävästä limpparista. Ajattelin nyt kuitenkin, että annan edes yhden mahdollisuuden jollekin vähän erilaiselle herkulle, siitä kun ei olisi mitään haittaa, jos välillä voisi leipoa jotain terveellistäkin. Vikaan mentiin varmaan jo siinä kohtaa, kun päätin ekana testata porkkanakkua, joka on mulle suklaakakun lisäksi aina ollut yksi lemppareista.

Löysin googlailemalla pari erilaista houkuttelevan oloista porkkanakakun ohjetta – toinen niistä olisi vaatinut raaka-aineiden tilaamista netistä, joten päädyin helpompaan vaihtoehtoon. Tässä käyttämässäni ohjeessa pohja koostuu lähinnä munasta, proteiinijauheesta ja porkkanasta. Ja siltä se lopputulos maistuukin! Jos tykkää porkkanamunakkaasta niin go ahead! mutta ihan erityisesti mua vaivasi jälkimaku, joka proteiinijauheesta jäi. Niin ällöä settiä, että roskiin meni koko piirakka!

Vielä en ole kuitenkaan valmis luovuttamaan, vaan ensi kerralla ajattelin kokeilla jonkinlaista raakakakkua. Onko teillä hyviä toimivia reseptivinkkejä? Teidän avulla voisin välttää vastaavanlaisen katastrofin :).

0 Comments

  1. Pia 10 huhtikuun, 2014

    http://syotava.blogspot.fi/2013/08/ihan-paras-vadelmainen-raakajuustokakku.html

    Pari kertaa testattu ja oikein hyväksi todettu! 😉

    Vastaa
    • Melina / Minishow 11 huhtikuun, 2014

      Toi menee kokeiluun heti huomenna! Kiitti Pia vinkistä!

      Vastaa
      • Pia 11 huhtikuun, 2014

        Ja muutenkin tosiaan tutustumisen arvoinen blogi! 🙂

        Vastaa
  2. Niina 11 huhtikuun, 2014

    Tuo Pian laittamassa linkissä oleva vadelmaraakakakku on todella hyvää! Olen tehnyt sitä jo useamman kerran ja tykkään tosi paljon. Tuossa blogissa on siitä myös mustikkaversio, mikä varmasti myös on hyvää…

    Aika tuhtiahan tuokin on, kun siinä on niin paljon pähkinöitä 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow 11 huhtikuun, 2014

      Toi kakku kyllä kuulostikin oikein hyvältä, ja parasta että raaka-aineet on ihan tavallisia! Tätä on ehdottomasti kokeiltava!

      Vastaa
  3. Paula 11 huhtikuun, 2014

    Voi harmi, mutta voin kuvitella, kun itsekin proteenijauheiden ällömaun kanssa kamppailen. Ironista kyllä mun blogin sivupalkissa on päällekkäin tämä sun julkaisu ja Pastellimajan Rocky Road…

    Vastaa
    • Melina / Minishow 11 huhtikuun, 2014

      Älä edes viitti mainita mitään rocky roadeja!! Sait mut romahtamaan ja ahtamaan jätskiä suklaakastikkeella :).

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.