Tunnelmia olohuoneesta

Ehkä olisi jo aika kurkistaa hieman laajemmasta perspektiivistä meidän olohuoneeseen, täällä blogissa kun ei taida olla vielä näkynyt juurikaan muuta tuon mustan hyllyn lisäksi. Olohuone on toistaiseksi hyvin keskeneräinen, sohva on ajatuksella valittu ja hyllykin tulee jäämään, mutta kaikki muu niiden ympäriltä puuttuu. Matosta ei ole vielä tietoakaan, tuoli on lainassa Kertulta (kiitos ihana!), seinät on tyhjillään ja sohvapöytäkin olisi kiva – listaa voisi varmasti jatkaa loputtomiin, mutta realismin rajoissa kaikkea ei ole mahdollista hankkia yhdellä kertaa. Ja ehkä hyväkin niin, sillä näin asioita joutuu pureskelemaan hieman pidempään ja valinnat tulevat todennäköisesti täten olemaan harkitumpia.

Viimeiset pääsiäiskoristeet sain siivottua pois olohuoneesta ja lasten huoneista vasta tänä viikonloppuna (jo oli aikakin!), vaikka ajatukset alkaa jo vähitellen kääntyä kohti vappua. En tiedä johtuuko se juurikin vapusta, mutta huomaan kaipaavani koko kotiin enemmän sävyjä, en niinkään kirkkaita värejä mutta jotain syvyyttä vaaleanharmaan pariksi. Tykkään kyllä siitä, että lattia ja sohva ovat lähes samaa väriä, sillä ne kaksi on kotimme ehkä eniten harkitut yksityiskohdat. Sohvan valinnasta kirjoitinkin jo aiemmin täällä, ja näissä kuvissa näkyy tuo mainitsemani HT Collectionin Como-sohva*, jonka ostimme paikallisesta Iskusta. Parin kuukauden kokemuksella en vielä osaa sanoa sen ihmeempiä sohvasta kuin että ainakin ensifiilikset on olleet vähintäänkin positiiviset, jämäköiden untuvatyynyjen ansiosta istumamukavuus on huipussaan, ja omaa silmääni erityisesti miellyttää ryhdikäs ja linjakas ulkonäkö, vaikka samaan aikaan sohva on pehmeä istua ja löhötä.

Uskalsimme valita sohvaan näinkin vaalean värin, vaikka kokemuksesta osasimme sanoa, ettei sohvatyynyt tulisi pysymään puhtaina kuukauttakaan, etenkin kun Pablolla on tapana makoilla sohvalla salaa meidän ollessa töissä. Kaikki kankaat on helposti vetoketjuilla irrotettavissa ja ne voi heittää pesukoneeseen, joten aika pienellä vaivalla saamme sohvan aina palautettua uudenveroiseksi. Vaaleiden sohvien hankkimista pelätään yleensäkin turhaan, sillä nykyään suoja-aineet ovat niin tehokkaita ja suurin osa kankaista kestää konepesun.

Como-sohvaan on valittavissa joko nämä meidänkin sohvassa näkyvät putkijalat tai kelkkajalat, hopeisena tai mustana. Meille värien valitseminen oli helppoa, mutta paljon pidempään jouduimme miettiä, millaisen sohvakokonaisuuden kasaisimme. Comoa saa eri pituuksilla, valikoimassa on myös vuodesohvaa tai halutessaan paloista voi kasata kulmasohvan. Koska meidän edellinen sohva oli kulmasohva, ja tv-huoneeseen ostimme levitettävän, löhöilyyn hyvin sopivan sohvan, päädyimme olohuoneessa kompaktiin 211cm leveään sohvaan. Nyt seuraavaksi olohuoneeseen etsitään pari nojatuolia ja matto, niin ehkä sitten on aikaa pohtia muitakin huoneita – tai jos vaikka siirtyisi kesän myötä pihan puolelle sisustamaan.

*sohvasta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

9 Comments

 1. Jenni S. | big mamas home 24 huhtikuun, 2017

  Vitstit, miten siistin ja rauhallisen näköistä, vaikka onkin keskeneräistä. Sohva on kyllä ihanan ryhdikkään näköinen. 🙂

  Vastaa
  • Melina 24 huhtikuun, 2017

   Kiitos Jenni, ihana kun jätit kommenttia!

   Vastaa
 2. Anniina / Raidoilla 24 huhtikuun, 2017

  Onpas kyllä ihanan näköistä! Tosi nätti tuo Como-sohva, en oo tiennytkään että siitä olisi mahdollista saada vuodesohva. Täytyy tutustua aiheeseen tarkemmin, meillä nimittäin etsitään uutta sohvaa olohuoneeseen ja vuodesohva ois kätevä.

  Vastaa
  • Melina 24 huhtikuun, 2017

   Como on kaunis sohva, myös vuodesohvana! Ja iso plussa on myös sen kotimaisuus. Kannattaa käydä koeistumassa.

   Vastaa
 3. Jossu 25 huhtikuun, 2017

  Mistä olette tuon lattiavalaisimen ostaneet? Riittääkö siinä hyvin valoteho?

  Vastaa
  • Melina 25 huhtikuun, 2017

   Se on Ikeasta ja kyllä meillä on siinä ihan hyvin valaiseva lamppu, sen valossa voi esim lukea loistavasti.

   Vastaa
 4. Idis & Interiööri 26 huhtikuun, 2017

  Ihanan avaraa! Parasta onkin rauhassa ja ajan kanssa rakentaa mieleinen sisustus. Como taitaa olla Loftia seurannut malli, muistuttavat niin paljon toisiaan. Olen kyllä vuosien kokemuksella ollut tosi tyytyväinen meidän valintaan ja valkoinen sohva on kestänyt ihmeen hyvin lapsiperheen menossa!

  Mukavaa loppuviikkoa ?

  Vastaa
 5. Maria Ihanaista 27 huhtikuun, 2017

  Oi onpas kyllä ihanan näköistä!

  Vastaa
  • Melina 27 huhtikuun, 2017

   Kiitos Maria! <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.