Liian vihreä viherkasvi

Olen nauttinut niin täysillä aurinkoisista päivistä ja valokuvaamisen helppoudesta, siitä että töistä kotiin tullessa vielä saattaa pärjätä ilman valoja sisällä ja koti tuntuu jälleen avaralta ja valoisalta. Tykkään todella paljon kotimme vaaleista pinnoista, ja etenkin nyt kevän lähestyessä huomaan karsivani värejä pois ja tuovani tilalle valkoista, vaaleaa beigeä ja harmaata. Toisaalta rakastan myös kaikkia aistikkaan tummia koteja, joita näkyy sisustuslehtien sivuilla koko ajan enemmän, ja omaksi yllätyksekseni olen tainnut myöskin ihastua tummaan puuhun! Ongelmani onkin aina ollut se, että pidän niin monenlaisista tyyleistä, enkä voi sataprosenttisen varmaksi sanoa, mikä on kaikkein eniten mieleeni.

Yläkerta on vielä jäänyt vähemmälle huomiolle, koska olohuone on se tila, jota itsekin tulee eniten katseltua. Sen tulee olla kunnossa ihan ensimmäisenä, yleensä myös aloitan siivoamisen tästä huoneesta. Muutama talja saa vielä pakkaspäivien ajan olla penkkien lämmittäjinä, mutta muuten yleisilme meillä on jo kevättä kohti. Hain viikonloppuna uuden viherkasvinkin piristämään yksivärisyyttä, mutta nyt olenkin miettinyt, valitsinko kuitenkin liian vihreän yksilön. Naureskelin jo instassakin ajatukselle liian vihreästä viherkasvista, mutta olen ihan varma että teistäkin löytyy niitä, jotka tasan tietävät mitä tarkoitan. Muut kasvit, useimmiten myös leikkokukat, joita meillä on tällä hetkellä ovat sävyltään joko hyvinkin harmahtavia tai tummanvihreitä. Yksi ihan erityisen pirtsakan vihreä kasvi ei oikein meinaa sulautua joukkoon, mutta taidan ratkaista asian hakemalla kaveriksi jonkun toisenkin, ihan yhtä vihreän viherkasvin.

Todellisuudessa valitsin juuri tämän kultapalmun siksi että se oli edullisin näistä vähän korkeammista viherkasveista. Olen tähän saakka saanut kasvit pysymään suht hyvin hengissä, mutta joulun aikaan tapahtui repsahdus, ja kolme lemppariani kuihtuivat. Koska en ole koskaan ollutkaan mikään viherpeukalo, olen ollut suorastaan hämmästynyt, että kasvit pysyivät käsissäni hengissä näinkin pitkään, mutta fakta on se, etten koskaan raaskisi maksaa viherkasveista kovin isoja summia. Pari, kolme kymppiä on maksimi, tällöin harmitus ei ole niin suuri kasvin kuihtuessa.

Ennen kuin ehdin rynnätä kaupoille hakemaan lisävahvistuksia viherkasvikokoelmaani (tuskin sitä voi kummoiseksi kokoelmaksi kutsua, meiltä kun löytyy enää tasan kolme kasvia!), olisi tosi kiva kuulla teidän mielipiteitä. Olohuone kasvin kanssa vai ilman? Ruukku nyt ainakin pitäisi vaihtaa vähän pehmeämmän väriseen, mutta siirränkö samalla koko palmun johonkin muuhun huoneeseen? Ja miten teillä muuten viherkasvit näkyy sisustuksessa?

6 Comments

 1. eeka 24 tammikuun, 2018

  Joo ymmärrän, mitä mietit liian vihreästä kasvista?. Ehkä koittaisin palmulle samaan tilaan samansävyistä kasvia tai useampaa. Tykkään viherkasveista, meillä vaan ongelma, ettei niille meinaa olla paikkoja. Pitäisi varmaan jotain amppelikasveja alkaa silmäilee, jos niille sais tarpeeksi valoa, eikä tarvisi lattiatilaa/jotain tasoa. Yleensä meillä muutama viherkasvi aina hetken sinnittelee ja sitten joudun hommaamaan uudet, kun ne jostain syystä nuupahtavat ? Makuuhuonesiinkin olisi kiva saada joitain raikkaan näköisiä viherkasveja, sellaisia mitkä vaikuttavat samalla hyvällä ilman laatuun.

  Vastaa
  • Melina 24 tammikuun, 2018

   Kuulostaa kovin tutulta! 😀 Olen jopa miettinyt pitäisikö kasveille antaa jotain lannoitetta jotta ne eläisivät pidempään vähän harvemmalla kastelullakin. Tai sitten täytyisi ihan vaikka merkitä kalenteriin kastelupäivät :DD

   Vastaa
 2. Lyde 24 tammikuun, 2018

  Nättihän tuo on! Meillä on todella paljon kasveja, ja ongelma on enemmänkin se, että ne eivät enää meinaa mahtua minnekään. kasvavat niin suuriksikin, mokomat! Ei vaan, tykkään oikeasti niistä tosi paljon, ja en voisi kuvitella omaa kotiani ilman kasveja, minulla on ollut niitä ihan aina.

  Vastaa
  • Melina 25 tammikuun, 2018

   Onhan ne kyllä ihania, jos vaan saisi pysymään hengissä :DD Itsekin ehdin vähän innostua viherkasveista, ja homma tuntui luistavan, mutta nyt kun lähes kaikki kasvit on taas kuolleet, tekee mieli ostaa vain mahdollisimman halpoja. Teillä on kyllä superupeat kasvit!

   Vastaa
 3. Sari 28 tammikuun, 2018

  Hei, minkä kokoinen tuo kaupunki juliste on? Ja mistä kehykset? 🙂

  Vastaa
  • Melina 28 tammikuun, 2018

   Se on 50x70cm ja kehykset taisin ostaa Clas Ohlssonilta 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.