Joulun jälkeen

Joulu oli ihana, ihan niin kuin edellisinäkin vuosina riippumatta siitä, missä sitä ollaan vietetty. Olemme yrittäneet nyt ottaa tavaksi olla aattona kotona, koska oman kodin joulu on parasta mitä tiedän, mutta toisaalta kaipaan ympärilleni myös paljon elämää ja sukua. Niinpä suuntasimme aattoaamuna Espooseen ja vietimme siellä kokonaiset kaksi yötä kyläillen Nikon kahdella veljellä. Autossa istumista tuli aatolle ja eiliselle kotimatkalle luvattoman paljon, mutta niin hienosti lapset jaksoivat, että eilen illalla piti hieman joustaa nukkumaanmenoissa ja pelata myöhään iltaan joululahjaksi saatuja pelejä.

Vaikka yleensä emme Nikon kanssa niitä lahjoja toisillemme ostele, tällä kertaa oli molemmat kuitenkin päättäneet yllättää. Niko oli hankkinut koko perheelle Tukholman risteilyn ensi kuulle ja minä pidennetyn viikonlopun Köpiksessä kesäkuussa meille kahdelle. Ehkä tämä yllättävä reissuinnostus kertoo siitä, että syksyllä olemme tehneet melko vähän mitään oman perheen kesken. Arkipäivät on usein menneet harrastaessa tai jossain muissa menoissa, mutta sitä perinteistä yhdessäoloa on ollut ehkä tavallista vähemmän. Nikon kanssa taas kahdestaan olemme viimeksi olleet treffeillä tai missään muuallakaan varmaankin vuosi tai kaksi sitten. Nyt taitaa siis olla jo korkea aikakin?

Lahjojen osalta oma saldoni melkeinpä olikin siinä, plus muutamat kynttilät ja ihanat pinkit karvatossut. Lapsilla taas oli hieman eri meininki, sillä lahjoja tuli paljon ja kaikki oli jälleen tarpeellisia ja tosi kivoja juttuja. Minea sai esimerkiksi jumppamaton, joka ehti jo tänäänkin olla kovassa käytössä ja yhteiseksi lapsille tuli sarjakortti Leon leikkimaahan. Paljon toivottu lahja Minealle oli jättimäinen Lol-yllätyspallo, ja Nooa taas on tänään touhunnut uudella Lego Ninjago rakennelmallaan ja unileluna kainalossa oli Lego-auto. Tänään alkoi jo tuntua siltä, että oma pääni oli täysin pyörryksissä kun molemmat lapset halusivat vuorotellen leikkiä jokaisella joululahjaksi saamallaan tavaralla – äitin kanssa tottakai.

Huomenna meillä taitaa olla edessä joulukuusen siirtäminen pihalle, sillä se taisi kuolla pystyyn jo ekoina päivinä ja nyt varistaa järjettömän paljon neulasia jo pelkästä hipaisusta. Kuusen hävittämisen jälkeen alan pikkuhiljaa kääntämään katsetta kohti uutta vuotta, jolloin meille tulee ystäväperhe kylään. Vielä en ole ehtinyt kyllästyä jouluruokiinkaan, joten niitäkin tulee ehkä tällä viikolla tehtyä, kun jääkaappiin jouluksi varaamilleni ruuillle ei kaikille ollutkaan käyttöä aattona.

Miten teidän joulu meni?

6 Comments

 1. Katja 1 tammikuun, 2019

  Ihana tunnelma!

  Teillä on ilmeisesti kuvissakin näkyvä HT Collectionin Como sohva? Mitä olet tykännyt sohvasta? Onko hinta-laatusuhde ollut kohdallaan? Meillä olisi uusi sohva hankinnassa ja tämä olisi yhtenä vaihtoehtona…

  Vastaa
  • Melina 1 tammikuun, 2019

   Jep tämä on juurikin tuo ht collectionin como. Me ollaan tykätty sohvasta tosi paljon enkä keksi mitään huonoa sanottavaa! Välillä tyynyjä pitää painella uuteen muotoon, jos lapset on seisoskelleet selkänojien päällä, mutta valitsisin silti uudelleenkin untuvatäytteisen sohvan. Tämä meidän tekno-kangas on ollut super laadukas! Ei mitään nyppyjä parissa vuodessa ja kankaat ollaan pariin kertaan pesty.

   Vastaa
 2. Laura 9 tammikuun, 2019

  oLIKO NIIN ETTÄ TEIDÄN VALKOISET SEINÄT ON MAALATTU SÄVYTTÄMÄTTÖMÄLLÄ VALKOISELLA? mIETIN SITÄ SAMAA MEILLE, KOSKA HALUAISIN MAHDOLLISIMMAN VALKOISET SEINÄT JA pAPERI EI MIELESTÄNI OLE RIITTÄVÄN VALKOINEN. mIKÄ SÄVY TEILLÄ ON IKKUNOISSA JA OVISSA, KUN YMMÄRSIN ETTÄ NE EI OLE PERUS LISTAVALKOISET?

  Vastaa
  • Melina 16 tammikuun, 2019

   Meillä tosiaan on sävyttämätön valkoinen, mutta näin jälkikäteen valitsisinkin jotain muuta. Meillä lattiat on niin vaaleat ja kylmänsävyiset myös, että puhtaanvalkoinen tuntuu välillä jopa liian valkoiselta. Siksi olenkin pikkuhiljaa lisäillyt seiniin sävyjä sinne tänne, ehkä jonain päivänä saan myös olohuoneen isoja seiniä maalailtua jollain haalealla sävyllä tai pehmeämmällä valkoisella.

   Ikkunoissa ja vessan ovissa ja ulko-ovessa sisältäpäin on listavalkoinen (vessanovet tosin piti olla vain väliaikaisia, jotta tilaisimme puhtaanvalkoiset, mutta eipä olla vielä saatu aikaiseksi :D). Listavalkoinen toki näyttää hieman tunkkaiselta puhtaanvalkoisen seinän vieressä, mutta ei silmiä häiritsevästi kuitenkaan. Ulko-ovessa sävy on mielestäni kaikkein häiritsevin.

   Vastaa
 3. Laura 9 tammikuun, 2019

  Voi hitto miten toi kommentti tuli tollain 😀 itselle näkyi vain kaikki pienellä kirjaimella enkä saanut sitä korjattua

  Vastaa
  • Melina 16 tammikuun, 2019

   Blogissa on jokin kumma häikkä ollut jo pitkään, kaikki kirjaimet näkyvät siis oudosti kommentoitaessa 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.