HELPPOA ARKIRUOKAA: KANALASAGNE

Hyviä ja helppoja arkireseptejähän ei koskaan voi olla riittävästi, joten ajattelinpa joskus jakaa niitä täällä bloginkin puolella – jos joku saisi niistä vaikka helpotusta arjen ruokatuskailuihin. Itestä ainakin tuntuu että stressaavinta arjessa on ruokashow, keksiä mitä milloinkin syötäisi, suunnitella kauppakäynnit fiksusti ja yleensäkin jaksaa kokata mitään purkkihernekeittoa ihmeellisempää. Tuttu tunne?

Tää resepti saattaa joskus aikoja sitten ollakin jo näkynyt blogissa, mutta nyt kun satuttiin tänään kanalasagnea syömään niin laitetaanpa vielä uudemman kerran. On nimittäin tosi hyvää ja niin helppo että! Varioimalla voi tehdä kasvisversion, joskus oon kokeillut sipulia, paprikaa ja keaäkurpitsaa. Kaikki toimii ja lapsetkin tykkää!

Kana-pestolasagne

300-450g maustamatonta kanasuikaletta

1 sipuli

3rkl voita

3/4dl vehnäjauhoja

8dl maitoa

1prk aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustoa

1prk punaista pestoa

9 lasagnelevyä

Paista kanat ja lisää loppuvaiheessa silputtu sipuli. Mausta mustapippurilla. Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää myös maito, yleensä käytän vispilää apuna saadakseni sileän kastikkeen. Lisää tuorejuusto ja pesto ja anna kiehahtaa.

Aloita lasagnen kasaaminen kastikkeella, seuraavaksi 3 levyä, kanaa, kastiketta, 3 levyä jne. Päällimmäiseen kerrokseen levitä vain kastike. Paista 225 asteessa 30-45 minuuttia.

0 Comments

  1. Juuli - ihana mini. 9 lokakuun, 2014

    Olen niin samaa mieltä, ilman ruokashowta arki hoituis paljon helpommin :). Kiitos siis reseptin jakamisesta, pitää laittaa ehdottomasti korvan taakse ja kokeiluun :).

    Vastaa
    • Melina / Minishow 10 lokakuun, 2014

      Mistähän löytäis edullisen kokin ;)!

      Vastaa
      • Juuli - ihana mini. 17 lokakuun, 2014

        Tai ilmaisen :D? Mut hei, oon tehnyt tätä jo kahdesti ja on niin hyvää! Piti tulla vielä uudelleen siis kiittämään :).

        Vastaa
        • Melina / Minishow 17 lokakuun, 2014

          Mahtavaa että maistuu muillekin :)!

          Vastaa
  2. Minttu-Maaria 9 lokakuun, 2014

    Mulla on tässäkin asiassa hyvin etelämaalainen suhtautuminen, koska mulle on kunnia-asia ja suuri ilo hoitaa arjen ruokashow. Ruoanlaitto ja syöminen on monesti päivän rennoimpia ja jotenkin omimpia hetkiä, jolloin saan nollattua itseni.

    Just siivoilin kuiva-ainekaappeja ja löysin lasagnelevyjä ja jääkaapissa olisi myös kesäkurpitsaa, joten täytyy tätä ehkä tehdä… En ole nimittäin aikoihin lasagnea tehnyt, koska olen vähän kyllästynyt peruslasagneen… Broileri- ja kasvislasagneakin olen tehnyt, mutta ilman pestoa ja tuo pestovinkki onkin aika kiva 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow 10 lokakuun, 2014

      Mäkin rakastin ruoanlaittoa ennen sitä vaihetta kun Minea oli päälle yksi ja kotona ollessa oli oltava lämmin ruoka kaks kertaa päivässä. Siinä alkoi ideat loppua ja ruokarumba kyllästyttää. Onneksi nykyään toinen ruoka syödään hoidossa ja työpäivät on mulla sen verran lyhyitä että ehtii iltapäivälläkin kokkailla.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.