ystäviä & juustokakkua

 
 
Eilen saimme Minean kanssa nauttia hyvästä seurasta, kun ystäväni kävi pitkästä aikaa kylässä suloisen 7-kuukautisen Mette-tyttönsä kanssa. Sairastelut ja lomat osui jotenkin juuri niin huonosti, että viime kerrasta oli vierähtänyt jo lähes kaksi kuukautta, vaikka asumme muutaman kilometrin päässä toisistamme. Pablokin on aina niin kovin innoissaan, kun meillä kyläillään ja yleensä se änkee itsensä saman tien vieraan syliin ja alkaa armottoman käsien nuolemisen, jos tarjolla ei ole rapsutuksia. Onneksi Pablo on vähän armollisempi lasten kanssa ja käy vain välillä lipaisemassa poskesta tai korvasta tervehtimisen merkiksi.
 
 Tytöillä leikit sujui hyvin eikä Mineakaan alkanut omimaan lelujaan. Tosin molemmat touhusivat aika lailla omiaan, kun ikäeroa kuitenkin on puoli vuotta, ja välillä Minea kävi ihmettelemässä vauvvvvaa. Kiva oli huomata kuitenkin, ettei Mineaa juurikaan tarvinnut vahtia, vaan suurimmaksi osaksi tyttö osasi olla varovainen ja ihanan tyttömäinen silittäessään ja hoivatessaan Metteä. Varmaan Pablolla on ollut osuutensa tähän, sillä ihan pienestä asti Mineaa on opetettu silittämään ja pussaamaan Pabloa eikä liian kovaa saa taputtaa.
Tarjottavaksi tein amerikkalaistyylistä juustokakkua, mutta en perinteisellä luottoreseptilläni, jossa rahkat joutuisi valuttamaan suodatinpussissa muutaman tunnin ajan. Tästä VALION OHJEELLA valmistetusta versiosta tuli kuitenkin myös tosi hyvää, vähän kevyempää juustokakkua. Muutin ohjetta laittamalla kaksi teelusikallista sitruunamehua ja lisäksi sulatin joukkoon yhden levyn Fazerina-suklaata, joka sopi hyvin sitruunan kaveriksi. Kakun valmistat näin:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauhot.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan jauhotetuin sormin
niin, että reunaa tulee noin 5cm. Sekoita kaikki täytteen aineet
ja vispaa sähkövatkaimella noin 3 minuuttia kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa.
Tässä vaiheessa ota noin kolmasosa sivuun ja sekoita sulatetun suklaan kanssa.
Kaada puolet vaaleasta seoksesta pohjan päälle, väliin suklaaseos ja päälle vaalea.
Nostele haarukalla tai sekoita muutama kerta isolla lusikalla.
Paista kakku 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.
Puolessa välissä paistoa peitä kakku leivinpaperilla, jottei pinta tummu liikaa.
Tarjoile hyvin jäähtyneenä marjasurvoksen kanssa.
 

Tänään kauppareissulla Minea ihan yllättäen alkoi hokemaan k-kirjainta opetellessaan sanomaan kärryt. Kuulostaa tosi hassulta, kun toinen niin tosissaan yrittää lausua ärrää, vaikka se on lähinnä pelkkää korinaa vielä. Iltapalalla hoettiin sanoja kakka ja kakku ja joka onnistumisen jälkeen koko perheen oli taputettava hienolle suoritukselle. 🙂

Huomenna kokkaillaan ruokaa, jonka pääainesosa oli minulle täysin uusi mutta mieluisa tuttavuus!

0 Comments

  1. Pauliina huhtikuu 24, 2013

    Hauskoja kuvia tytöistä 🙂 ja kakku oli tosi hyvää, kiitos vaan 😀

    Vastaa
    • Melina M huhtikuu 24, 2013

      Kakku oli hyvää, mutta ihan liian paljon jäi mun syötäväks. 🙂 Mette on niin suloinen tossa kuvassa, kun kattoo oikein tomerasti!

      Vastaa
  2. Onnenetsijä huhtikuu 24, 2013

    Kakku näyttää niin hyvältä että veikkaampa että sitä tullaan tarjoilemaan Lilyn tulevilla synttäreillä 😉 Sen voi varmaankin valmistaa jo edellisenä päivänä?

    Vastaa
    • Melina M huhtikuu 24, 2013

      Hyvin voi tehdä jo etukäteen. Kannattaa laittaa vaikka pari levyä suklaata, jos haluaa vähän makeutta, itessään kun kakku ei sitä ole.

      Vastaa
  3. Krista huhtikuu 24, 2013

    Tervetuloa osallistumaan arvontaan blogissani:http://dayafterday2012.blogspot.fi/2013/04/jeriika-arvonta.html🙂

    Vastaa
    • Melina M huhtikuu 24, 2013

      Täytyypä käydä kurkkaamassa blogiasi ja tervetuloa lukemaan Minishowta!

      Vastaa
  4. J huhtikuu 25, 2013

    Oi kiitos ohjeesta! Täytyykin kokeilla vaikka tulevana viikonloppuna! :)xx J

    Vastaa
    • Melina M huhtikuu 25, 2013

      Kannattaa ehdottomasti! Muutenkin Valion resepteistä löytyy tosi paljon kokeilemisen arvoisia.Kiva kun kävit kommentoimassa ja tervetuloa uudelleenkin! ;)Täytyy kurkata sinunkin blogiasi.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.