vesipuistossa Turkin matkalla & epäonninen sattuma

Lomamme aikana puuhailimme ystäväperheemme kanssa yhdessä viikon aikana kaikenlaista, niin että kaikki matkalaiset saivat jotain itselle erityisen mieluista tekemistä. Isit pääsivät iltaisin istumaan lasillisten äärelle, äidit saivat useita hemmotteluhetkiä, isit hurjastelivat merellä kahdella jet skillä, minä pääsin vierailemaan Kreikan puolella, Minea sai puistoilla ja leikkiä meressä ja vanhin lapsista pääsi vesipuistoon. Kaikille jotain siis!
Kusadasista löytyy kaksi isompaa vesipuistoa, joista Aqua fantasy sijaitsee hotellin yhteydessä ja meidän valitsemamme Adaland on suunnattu hieman isommille ja hurjapäisemmille vesipedoille. Vietimme yhden kokonaisen päivän puistossa, ajan sai kulumaan helposti sillä suureen osaan liukumäistä sai jonottaa useamman minuutin. Alueella oli pienillekin lapsille suunnattu allasalue liukumäkineen, mutta meidän hurjapää jännitti pienimmästäkin mäestä veteen laskemista.. Lähes koko päivän Minea vietti riemuissaan isomman, aaltoaltaan luona juosten aaltoihin ja takaisin rannalle.
Minä en ole koskaan ollut mikään hurjapää yleensäkään huvipuistojen suhteen, mutta innostuin sentään joistakin mäistä laskemaan. Mieheni kanssa vuorottelimme Minean vahtimisessa, tai ehkä mieheni sai oikeutetusti vähän enemmän aikaa laskemiseen, sillä hän taisi käydä läpi kaikki puiston vesiliukumäet.
Vesipuistopäivälle sattui todellinen helle (niin kuin ihan jokaiselle lomapäivällemme), mutta Minean suojaaminen kävi helposti uv-hatulla, aurinkovoiteella ja veljeni Barcelonasta ostamalla uv-paidalla. Itselleni kävikin sitten klassisesti. Minean rasvauksista ja nesteytyksestä huolehtiessani unohdin nimittäin kokonaan rasvata itseni suojakertoimilla, ja vedenjuontikin taisi jäädä melko vähäiseksi. Itseäni sain siis syyttää kun illalla makasin pääkivussa ja aavistuksen huonovointisena hotellilla ja peilistä katsoi väriltään rapua muistuttava puolikuollut raato. Onneksi punoituskin jossain vaiheessa alkaa muistuttaa enemmän rusketusta :).
Muitakin ikävämpiä kommelluksia matkallamme kävi, Minea nimittäin juuri edellisenä päivänä ennen vesipuistoretkeä kompastui hotellipihamme laatoitukseen ja kaatui suoraan naamalleen vieressä olevaan betonimöhkäleeseen. Sieltä täältä löytyvien pienten naarmujen lisäksi raukan hampaat iskeytyivät ylähuuleen sen verran pahasti että molemmat huulet turposivat palloiksi, verta oli vähän joka paikassa niin että omakin silmäkulma kostui säikähdyksestä ja Minean ylähuuli sai lopulta mustan värin. Hotellin sairaanhoitaja ystävällisesti puhdisti haavat, ja kaiken kaikkiaan selvisimme onneksemme mielipahalla ja muutaman päivän turvonneilla ja rupisilla huulilla.
Tämän ikävän sattuman jälkeen Minea sai kummallisen rohkeudenpuuskan ja halusi loppuloman ajan laskea hotellin puistossa isommasta mäestä, josta ei aiemmin suostunut yksin menemään. Vastoinkäymiset taitaa todella kasvattaa.. Siitä asti kaikki on myös täytynyt saada tehdä ite (josta on myös tullut yksi viime päivien käytetyimmistä sanoista yhdessä oman kanssa). Onkohan viikon päästä alkavalla hoidolla vastaava vaikutus..?

0 Comments

 1. Rea H 4 elokuun, 2013

  Kuullostaa ja näyttää ihanalta . Mut aina sattuu ja tapahtuu , onneksi oli kelpo henkilökunta ja saitte apua. Rohkeutta näillä naperoilla on joskus tosiaan liikaakin 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 elokuun, 2013

   Minea on aina ollut vähän arka, mikä sopi hyvin kun tyttö lähti kävelemään 9kk iässä. Ehkä siksi Minealle tuntuukin sattuvan ja tapahtuvan vähän väliä, kun arkuuden välillä unohtaessaan vauhti ja sähellys onkin kaksinkertaista.

   Vastaa
 2. Marianne 4 elokuun, 2013

  Voi ei, mutta onneksi ei käynyt pahemmin! Ihanan rentouttavalta lomalta kuitenkin kuulostaa ja näyttää 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 elokuun, 2013

   Kyllä, rentouttavaa oli ja onneksi haaverit jäi tähän yhteen. Kotona sitten ollaankin taas vähän sähelletty entistä enemmän..

   Vastaa
 3. Susanna Tamminen 5 elokuun, 2013

  Voi kurjuus, onneksi ei sattunut kuitenkaan sen pahemmin! Mennäähkö teillä hoitoon kohta, voi niin meilläkin. Olen ollut nyt yli kolme vuotta kotona ja tytöillä alkaa päivähoito tänän kuun lopussa, jännittää ihan hirveästi! Ja pitäisi vielä ostat itsekkin olla töissä taas 😉

  Vastaa
  • Melina / Minishow 5 elokuun, 2013

   Minealla hoito alkaa ensi maanantaina ja kyllä jännittää muakin! Varmaan tulee olemaan vaikeampaa meille äiteille kuin lapsille..

   Vastaa
 4. Lefa 5 elokuun, 2013

  voi pientä temmeltäjää <3 Onneksi ei käynyt pahemmin ja tekemällä oppii! Ihania kuvia, hauska tunnelma!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.