vähän isompi leikkipuisto

Mummolareissatessa viime viikonloppuna käväisimme samalla Lahdessa Launeen perhepuistossa. Puisto on ollut olemassa jo iät ja ajat, ja olen siellä itsekin touhunnut pikkutyttönä kavereiden kanssa sekä aikuisiällä ystävien lasten seurana. Leikkipuisto on siitä mahtava, että siellä riittää kesäisenä päivänä puuhaa koko päiväksi perheen kaikenikäisille eikä mikään maksa mitään. Laajalla alueella on kasoittain eri kokoisia liukumäkiä, (kumpareilla, putkilla ja ilman), hiekkalaatikoita, kiipeilytelineitä, keinuja ja jopa puinen linna vallihautoineen. Pienten lasten ehdoton suosikki alueella on varmasti takapihalta löytyvä virtaava puro ja allas, jossa on kiva läiskytellä varpaita ja puiston tiloista lainaan saatuja pikkuveneitä. Omasta lapsuudestani muistan erityisesti linnakkeen piiloleikit, liikennepuiston autoajelut ja pienet mökit sekä epäkeskopyörillä huristelut.

 
Puiston yhteydestä löytyy useampia minigolf -ratoja eri tasoisille pelaajille ja pieni kahvila. Monet perheet ottavat mukaan omat eväät ja ruokailevat puiston penkeillä, nurmella tai pöytäryhmien äärellä, kukin tavallaan. Meidän visiittimme oli tällä erää melko pikainen, kun kotimatka jo kutsui eikä ilmatkaan olleet parhaat mahdolliset vesileikeille, mutta kesällä aiomme suunnata puistoon ystäväporukalla uudelleen. Mineasta hauskaa puistossa oli hiekkalaatikko, keinut ja valtavalla alueella edestakaisin juoksentelu. En tiedä, löytyykö vastaavia ilmaisia perhepuistoja muilta paikkakunnilta, mutta Keski-Suomesta mieleeni ei tullut yhtäkään. Minean ikäiselle taaperolle vielä riittää mainiosti oman lähipuistonkin keinut ja telineet, mutta vähän vanhemmille seikkailumielisille lapsille tämänkaltaiset paikat on ehdottomasti käymisen arvoisia.
 

 Vielä emme ole Minean kanssa päässeet kokeilemaan Peukkulan ulkopuistoa, mutta sinne varmasti suuntaamme seuraavaksi heti sen auettua ensi kuun alussa. Jos vain kelit jatkuu näin lämpiminä niin tästä alkaa meidän kesäkausi, syötiinhän me puistossa kauden ensimmäiset pehmiksetkin. Joko teillä on korkattu jäätelöpallot ja kesän ulkoilukausi?

Nyt nettiin katselemaan erityisen mukavia juttuja.. 😉

Rentoa viikonloppua teille ihanat lukijat!

0 Comments

 1. Kanneli toukokuu 17, 2013

  Eipä tuollaisia puistoja varmaan kovin useita ole. Lapsethan nauttivat tuollaisista leikkipaikoista ja itse voi samalla nauttia auringosta, siis hyvällä säällä:-). Tänään on ollut ihmeellinen hellepäivä. Aurinkoista viikonloppua teille!

  Vastaa
  • Melina / Minishow toukokuu 18, 2013

   Vasta tällä viikolla keksinkin että päivittäin puistoillessa saakin samalla itse kivasti aurinkoa. Ja tulee sitä jäätelöäkin jonkin verran syötyä hiekkalaatikon reunalla. 🙂

   Vastaa
 2. Lefa toukokuu 18, 2013

  Pääseekö mukaan peukkulaan? <3

  Vastaa
 3. siitsi toukokuu 18, 2013

  Pehmikset odottaa vielä jossain, kun en ole vielä törmämny auki oleviin jäätelökioskeihin 😉 mutta unelmoin jo niistä.. Tötterökausi aukesi tosin jo tänään :>

  Vastaa
  • Melina / Minishow toukokuu 18, 2013

   Voih, eikö jäätelökioskit ole vielä avanneet luukkujaan, vaikka aurinkokin on porottanut täydeltä taivaalta. No ehkä tässä vielä on kesä aikaa syödä pehmistäkin kyllästymiseen asti. 😀

   Vastaa
 4. Jemina toukokuu 18, 2013

  Tosi kiva puisto! Jäätelökausi on vielä korkkaamatta. Maistuis kyllä!:D

  Vastaa
  • Melina / Minishow toukokuu 19, 2013

   Minä kun kuvittelin jo kaikkien nautiskelleen jäätelöä, mutta se taitaa ollakin vain minä hätähousu 😉

   Vastaa
 5. Anonymous toukokuu 19, 2013

  Heippa! Turussa on samanmoinen puisto, mutta jyväskylässä ei tosiaankaan ole tämän kokoluokan puistoja. Kangaslammen toimintapuistoa voisin kyllä suositella. Se on aika monipuolinen :). Sanna

  Vastaa
  • Melina / Minishow toukokuu 19, 2013

   Turkuun tuskin tänä kesänä ehditään, mutta toi Kangaslampi täytyy ehdottomasti katsastaa. Kiitti hyvästä vinkistä ja kiva kun kävit kommentoimassa!

   Vastaa
 6. Silmäilijä toukokuu 22, 2013

  Mäki-Matin perhepuisto on kai Jyväskylän puistoista lähimpänä tuota Launeen puistoa. Sieltäkin löytyy hämähäkkikeinu, vesileikkipiste jne., varmaan tiedätkin :).

  Vastaa
  • Melina / Minishow toukokuu 23, 2013

   Itse asiassa täytyy häpeäkseni sanoa, etten ole vielä koskaan siellä käynyt.. Nyt ehdottomasti paikkaan asia pikimmiten!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.