Tulossa lasten synttärit

Sieltä ne jälleen tulevat, molempien lasten synttärit saman kuun aikana ja siinä välissä vielä omanikin. Harvoin tulee enää itselleen kakkuja leivottua, mutta lasten juhliin ollaan panostettu sitäkin enemmän. Yleensä annan molempien lasten itse päättää teeman, jonka ympärille synttärit suunnitellaan, eli lähinnä kakku ja koristeet ovat teeman mukaisissa sävyissä. Rakastan juhlien järjestämistä, eikä teemajuhlat mielestäni tarkoita aina sitä että rahaa palaa tolkuttomasti ja lapset kilpailevat kavereidensa kanssa, kenellä on hienoimmat juhlat. Meidän kohdalla teemaa toteutetaan askartelemalla paljon itse, kierrättämällä vanhoja omia tai ystävien koristeita ja leipomalla omin käsin. Tänä vuonna juhlat järjestetään muutenkin vähän pienemmin, molemmille yhdet kaverisynttärit ja sukulaisille yhteisjuhla.

Nooan teematoive vaihteli viimeisen kuukauden ajan niin että ensin lähdettiin liikkeelle merirosvoista ja dinosaurusten kautta päädyttiin robotteihin. Oikeastaan poika olisi ensin halunnut transformersit, mutta neuvottelemalla päädyttiin ihan tavallisiin robotteihin. Transformerseja meillä ei ole vielä katsottu ollenkaan eikä niitä löydy leluinakaan, joten ehkä se ei tällöin toimi myöskään synttäriteemana.

Nooan juhlia vietetään jo parin viikon päästä, Minean vasta helmikuun lopussa, mutta olemme jo samalla vähän ehtineet miettiä niitäkin. Minean toiveena on Littlest Pet Shopit yhdistettynä meriteemaan, mikä kuulostaa omasta mielestäni suoraan sanottuna lähes mahdottomalta toteuttaa. Kuvittelin voivani kaivaa vanhat pinkit koristeet esiin, vähän höystää niitä lilalla ja turkoosilla, mutta tänään Minea sanoi että mukaan pitäisi saada jotain vihreääkin. Ja olisi kuulema myös todella mahtavaa, jos äiti osaisi tehdä kakun kaksikerroksisena. Nooalle olin ajatellut ihan robotin muotoista kakkua (jos ikinä nyt tulen siinä onnistumaan!), mutta meri-pet shop-kaksikerroskakku ei kyllä herätä ajatuksia mihinkään suuntaan. Olisiko teillä heittää ideoita? Kaipailisin myös vinkkejä hyvistä juhlatarvikekaupoista sekä amatöörinä youtube-videoita siitä, kuinka levittää sokerimassa kakun päälle tasaisesti ja halkeilematta. Ehkä olisi syytä ainakin harjoitella jo etukäteen vai onko parasta vain suoraan ostaa kakut ammattilaiselta?

12 Comments

  1. Hanna tammikuu 29, 2018

    Reilusti kermavaahtoa sokerimassan alle kakun päälle, niin on helpompi liikuttaa oikeaan kohtaan jos ei mene täysin nappiin ekalla kerralla. Sokerimassan alle reilusti tomusokeria ennen kaulimista. Onnistut kyllä 🙂

    Vastaa
    • Melina tammikuu 30, 2018

      Kiitos loistavista vinkeistä! En osannut edes ajatella että tosiaan, siihen pohjan päällehän täytyy saada jotain ennen sokerimassan levittämistä 😀

      Vastaa
  2. Vivi tammikuu 29, 2018

    Ihania toiveita <3 Äideille tosin ei aina niin helppoja toteuttaa! Minä olen aina niin ankara itselleni, että vaadin itsetehdyn kakun lapseni syntymäpäiville! (Tiedän tosi tyhmää!) Kolme kertaa vuodessa on siis kakut leivottava ja monesti meillä vielä vieraita niin, että kaksi/juhla saa leipoa!😅 KInuskikissan sivuja on kyllä tullut vuosien mittaan koluttua. Joskus itse inspiraatio lähtee google -hausta, mutta toteutuksen tueksi haen apua noilta sivuilta. Toki reseptejäkin on tullut sieltä napattua. Rohkeasti vaan hommiin ja tsemppiä! 🙂

    Vastaa
    • Melina tammikuu 30, 2018

      Siis apua, kyllä sulla on hommaa riittänyt! Mutta toisaalta, mitä enemmän tekee sitä paremmin senkin homman varmasti osaa. Mulla kynnys sokerimassan käsittelyyn onkin kasvanut just siksi, etten ole kuin kerran tehnyt sokerimassasta kakkua eikä se ollut lähellekään upea 😀 Kinuskikissan täytteitä olen kyllä testannut useinkin ja ne toimii!
      Kiitos tsemppauksesta! Saapa nähdä miten käy :DDD

      Vastaa
  3. Satu tammikuu 30, 2018

    ensimmäinen kakkuni minkä tein 8vuotta sitten tyttöni 1v synttäreille oli juuri kaksi kerroksinen, tein kaksi pohjaa ja toisesta leikkasin vain pienemmän ja laitoin isomman päälle, hyvin onnistui! Itse en tykkää sokerimassa kakuista vaan tykkään värjätä ennemmin kermavaahdon, suosittelen:) kermat tasaiseksi pinnalle jasiihen vaan päälle kukkia ja vaikka niitä petshoppeja:)

    Vastaa
    • Melina tammikuu 30, 2018

      Minea itse asiassa haluaakin porkkanakakun, joka päällystetään turkoosiksi värjätyllä täytteellä! Tämä varmasti onnistunee, mutta ongelma on tuo robottikakku.. Saisikohan siitä siistiä pelkällä kermavaahdolla.

      Vastaa
      • Satu tammikuu 31, 2018

        Robotti kakku kuulostaa kyllä kieltämättä aika kivalta tehdä 😀 oma tapa etsiä kakkuideoita on googlen kuvahaku, siellä kun selailee niin jostain aina inspiraatio iskee! Ehkä tekisin levykakkuna robottikakun 🙂

        Vastaa
        • Melina tammikuu 31, 2018

          Googlesta mäkin haeskelin ideoita, ja ihastuin tietenkin sellaiseen istuvaan robottiin. Ei kuulosta ihan helpoimmalta mahdolliselta, mutta ajattelin että jos kuorrutteen laittaminen menee pieleen, on sama onko kakku levynä vai pystyssä. Saa nähä teenkö lopulta mutakakun ja tulostan tikun päähän robotin kuvan :DDD

          Vastaa
  4. Henrika tammikuu 31, 2018

    Mä kans ”pelkään” sokerimassan käsittelyä ja oon ottanut nyt haasteeksi opetella kuorruttamaan kakun sillä. Pari viikkoa sitten treenasin ja sain onnistumaan tosi hyvin (ekaa kertaa). Massan tulee olla tuoretta ja pehmeää ja sitä tulee olla riittävästi. Pieneenkin kakkuun menee 2-3 pakettia. Tein ekaa kertaa Kinuskikissan omasta massasta jota ainakin meidän Prismassa oli ja se oli helppo käsitellä. Tosiaan sitten vaahdot sinne massan alle. Mulla on sellainen Tupperwaren leivonta-alusta, johon massa ei kaulitessa tartu ja se on kyllä hyvä. Lisäksi massaa nostaessa voi käyttää apuna kaulinta, jonka ympärille massa kiertyy niin ei tarvi pelkistä reunoista nostella. Tässä muutama vinkki jotka minä amatöörinä olen kokenut hyviksi 😀

    Vastaa
    • Melina tammikuu 31, 2018

      Kiitos tuhannesti näistä! Kaulitsitko kuinka ohueksi massan? Mietin meneekö ohut kerros helposti rikki mutta saako paksua taas laitettua ilman ryppyjä.. Täytyy kaksiosaiseen kakkuun varmaan varata sellaiset 6-7 pakettia massaa!

      Vastaa
      • Henrika helmikuu 3, 2018

        Mä sanoisin että liian ohueksi ei kannata kaulia, koska sitten se just halkeaa helposti. En osaa kyllä Sen tarkemmin sanoa, mutta semmoinen paksuus että se kuitenkin muotoutuu kakun mukaan. Ja sitä massaahan jää ihan sikana yli sit lopulta kakun reunoilla, mut liian vähääkään ei toimi 😐

        Vastaa
        • Melina helmikuu 3, 2018

          Okei hyvä tietää. Teen kakun varmaan kahdesta neliöstä joten ehkäpä mä saan hyödynnettyä ekan kerroksen ylijäämää toisessa osassa. Tai sit kun mokaan koko homman, teen uuden kakun ja ylijäämistä siihen päälle pienen robottikoristeen 😀

          Vastaa

Vastaa käyttäjälle Hanna Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.