Paras pavlova

Vaatimattomasti nimesin tämän parhaaksi pavlovaksi, mutta koska resepti on ystävältä saatu ja tämän valehtelematta on parasta pavlovaa, jota olen koskaan syönyt, niin nimi taitaa olla vähintäänkin oikeutettu. Pavlova ei ole koskaan lukeutunut omiin lempiherkkuihini, koska usein niissä maistuu kananmuna ja täytteenä pelkkä kerma ei vain toimi. Tämä ystävällä ensimmäistä kertaa maistamani pavlova kuitenkin muutti tilanteen niin että tänä kesänä meidänkin kahvipöydässä on tarjottu pavlovaa huolestuttavan usein. Koostumus on täydellinen, pinnalta rapea, keskeltä pehmeä ja ulkoreunoilta paikoittain jopa sitkeä. Testatkaa, ette varmasti tule pettymään.

PAVLOVA

5 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

2 tl maissitärkkelystä

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl valkoviinietikkaa

1 prk kuohukermaa

1 prk maustettua rahkaa sitruuna

marjoja

Vatkaa valkuaisia täysin kuivassa metalli- tai lasikulhossa. Kun valkuaiset ovat kunnolla jo kiinteää vaahtoa, ala lisätä 1,5 dl sokeria vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun vaahto on lähes valmista eli kunnolla kiinteää, sekoita ensin keskenään loput 0,5 dl sokeria, maissijauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe, ja lisää vaahtoon. Lopuksi sekoita joukkoon valkoviinietikka.

Nostele vaahto leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamaasi muotoon ja paista 125-asteisessa uunissa noin tunti. Itse kokeilen varovasti haarukalla pintaa koputellen, milloin pinta tuntuu rapsakalta. Sulje uuni ja anna pavlovan vielä jäädä uunin jälkilämpöön vartiksi-puoleksi tunniksi.

Vatkaa kerma ja sekoita rahkan ja sokerin kanssa. Lisää seos jäähtyneen pohjan päälle ja kaada päälle marjoja. Pavlova on parhaimmillaan samana päivänä syötynä.

6 Comments

  1. Piti testata tää resepti heti. Pavlova on meidän perheen suosikki!

    Vastaa
    • Melina 6 syyskuun, 2017

      Oi mahtavaa, toivottavasti maistui!

      Vastaa
  2. Mari 8 syyskuun, 2017

    Ruukaan käyttää leivonnassa isoja munia. Tiedätkö onko tässä väliä kumpia käyttää?
    ~Mari~

    Vastaa
    • Melina 8 syyskuun, 2017

      Ei oo väliä, oon ite käyttänyt kaikenkokoisia 🙂

      Vastaa
  3. Laura 17 toukokuun, 2018

    Ööö oon aikas tollo leipuri niin pystyykö noi maissijauhot korvaamaan perunajauhoilla?

    Vastaa
    • Melina 17 toukokuun, 2018

      Sanoisin että pystyy! 2 tl on niin pieni määrä, ettei jauhoilla voi kovin isoa vaikutusta olla lopputulokseen 🙂

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.