päivä Samoksella

Turkin lomamme vihoviimeisenä päivänä teimme päiväretken Kreikan puolelle, sillä Kusadasista kulkee päivittäin lautta Samokselle ja takaisin. Matka suuntaansa kesti vähän alle kaksi tuntia, ja mukaan piti tietenkin muistaa pakata passit. Tätä retkeä olin itse odottanut kuin kuuta nousevaa, tunnelmoin mielessäni ihanista kreikkalaisista pikkukujista, hyvästä ruoasta ja omanlaisesta tunnelmasta. Alunperin toiveenihan olikin ollut tehdä lomamatka kokonaisuudessaan Kreikkaan..
 
Kapeita katuja, pysähtynyttä tunnelmaa, kauniita maisemia ja leppoisia ihmisiä Samokselta kyllä löytyi, mutta kaiken kaikkiaan retki oli pienoinen pettymys meille kaikille. Saavuttuamme perille alkoi Minean ruoka-aika lähestyä, ja etsittyämme sopivaa ravintolaa (joka sijaitsisi edes vähän varjossa ja jonka listalta löytyisi muutakin kuin perusturistiruokaa ranskalaisilla) jo pienen tovin valitsimme seuraavan vastaan tulleen vaihtoehdon. Ruoka ei ollut pettymys mutta ei myöskään sitä ihanaa mezekulttuuria, jota toivon pääseväni maistamaan aidoimmillaan. Ravintolan suhteen meille siis taisi käydä juurikin se, minkä vuoksi ajattelin all inclusiven olevan täydellinen ratkaisu meidän perheelle.
 
Ystäväni kanssa olimme kuvitelleet tuhlaavamme loput lomabudjetista Samoksella (naiset! ;)), mutta senkin suhteen saimme vähän yllättyä. Samoksen kauppatarjonta rajoittui lähes yksinomaan turistikrääsään, erikoisemmista vaateliikkeistä tai high fashionista oli ihan turha haaveilla. Kaiken huipuksi kaupat sulkivat ovensa siestan ajaksi niin että saimme odotella lautan lähtöä kolme tuntia pelkästään kahviloita kiertäen. Rannalla oleskelu olisi muuten ollut hyvä idea, mutta mittari näytti 41 astetta (!), ja itselläni alkoi päässä pyörimään jo pienikin ulkona oleskelu. Puhumattakaan siitä kuinka mahdotonta Minean suojaaminen olisi sillä helteellä ollut!
Vaikka Samos ei meitä vakuuttanutkaan, jäi ainakin itselleni pieni kreikkakuume edelleen kytemään. Oikeastaan voisi kyllä sanoa, että tällä hetkellä mikä tahansa matka kelpaisi, niin paljon nautin lämmössä olemisesta. Mietimme jo kuinka järkevintä olisi matkustaa ennen Minean 2-vuotispäivää, kun matkustaminen vielä olisi huomattavasti halvempaa, mutta talviaikaan lämpöä saa hakea jo vähän kauempaa. Thaimaa olisi sekä minulle että miehelleni unelmakohde, matkan hinta vain voi jo meiltä kahdelta olla aikamoinen.. Olisiko teillä ehdottaa sopivia matkakohteita loka-joulukuulle? Jotain elämyksellistä, ehkä lämpöä ja paikka, jossa lapsikin viihtyy..

0 Comments

 1. Lefa elokuu 10, 2013

  Olisi! Kummien luo australiaan <3 !!!!

  Vastaa
  • Melina / Minishow elokuu 10, 2013

   Se oiskin ihan huippua, mutta vähän hurjalta tuntuu edelleen se lentokoneessa istuminen Minean kaa.. Jos joku vois keksiä teleportin :)..

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.