ostoskaduilla kiertelyä & rentoja päiviä

Loma on jatkunut ihanan lämpimänä ja arvatenkin päivät tuntuvat menevän aivan liian nopeasti. Laiskottelu on ollut pääroolissa päivittäin, mutta olemme ehtineet lasten kanssa rannalla touhuamisen lisäksi tehdä muutamia retkiäkin. Valitsimme matkakohteeksemme hieman pienemmän kaupungin täältä Turkista ihan tarkoituksella, mutta silti tekemistä riittäisi pidemmäksikin aikaa kuin viikoksi, ja tänne asti päästyämme näkisimme tietenkin mahdollisimman paljon.

Mitään paineita emme ole päiväohjelmasta itsellemme kasanneet, vaan kaikki suunnitelmat olemme tehneet mukana olevien kolmen lapsen ehdoilla lomafiilistä unohtamatta. Lapset tietenkin jonkin verran rajoittavat juurikin sitä suunnitelmallisuutta, eikä ihan kaikkialle voi oman mielen mukaan rynnätä. Tähän asti olemme edenneet loistavalla yksi aktiviteetti per päivä periaatteella, ja kivan tauon puuhasteluihin on tuonut Minean päiväunet bungalowissamme (aika monesti on tullut itsekin torkahdettua samalla :)).

Hotellimme sijaitsee useamman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, joten kävelymatkan päästä ei löydy juurikaan mitään nähtävää. Valtava hotellialue on kuitenkin sopinut meille aivan täydellisesti, enkä osaisi kuvitellakaan perhettämme viikkoa keskustahotellissa ilman uima-allasta. Minean kanssa on ollut äärettömän helppoa, kun meri, altaat ja puistot ovat kaikki kätevästi muutamien kymmenien metrien päässä, ihan kuin kävisi kotipihalla välillä touhuamassa. Etenkin meressä olemme uineet paljon, sillä rannalla Minea saa rauhassa touhuta lelujensa kanssa, ja pitkälle matala vesi antaa turvallisuudentunteen meille vanhemmillekin. Myös all inclusive on ollut täydellinen ratkaisu, kun itsekin saa hakea jääkylmiä virvokkeita jatkuvasti ja ruokaa on aina saatavilla, ilman että joutuisimme kahdesti päivässä etsimään lapsiystävällistä ravintolaa keskustan vilskeessä.

Vaikka olo on oikein mukava täällä hotellillakin, olemme kaikki olleet yhtä mieltä siitä, että kaupunkia on nähtävä muustakin perspektiivistä. Siksipä päätimme lauantaina ottaa taksin kaupungille ja lähteä kiertelemään pitkin kymmeniä (ellei jopa satoja) pieniä basaareja, joita pikkukadut ovat täpötäynnä. Eikö shoppailu olekin nimenomaan se paras keino tutustua paikallisiin ja kaupunkiin ;)? Kauppiaat olivat juurikin niin innokkaita kuin voitte kuvitella, mutta ihmisten lähestyminen spontaanisti taitaa muutenkin olla täällä enemmän sääntö kuin poikkeus. Kaupungilla Minean yllätti itkukohtaus, jolloin tuntematon pikkutyttö tuli salamana silittämään Minean poskea ja antoipa hän lopulta vielä suukon nenällekin!

Joka toisesta basaarista löytyi täsmälleen samoja laukkukopioita (olin aivan yllättynyt, miten uskomattoman aidon näköisiä laukut olivatkaan!), vaatteita, koruja ja kenkiä. Oma periaatteeni on, ettei kopioita ostamalla saa tukea valtavia huijariyrityksiä, vaan ennemmin tulee sijoittaa aitoon tavaraan tai jättää vaate kokonaan ostamatta. Nyt kuitenkin sokaistuin tavarapaljoudesta niin, että menin ja ostin Minealle söpöt pinkit lenkkarit. En vain ole Suomessa missään törmännyt aitoihin yhtä pienessä koossa, ja olihan hintakin vaivaiset viisi euroa. Otetaan ne hyväksi havaitut periaatteet jälleen käyttöön, kunhan houkutuksia ei ole ihan näin paljon ympärillä!

0 Comments

 1. Kauniita kuvia! Nauttikaa siellä lämmössä 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow heinäkuu 31, 2013

   Näin tehdään :), voisi vielä loma jatkua minun puolestani toisenkin viikon!

   Vastaa
 2. Emilia heinäkuu 30, 2013

  Todella ihania kuvia, ihan tuli matkakuume! Onneksi pääsen itsekin pian aurinkolomalle 🙂 Mukavaa loppumatkaa!

  Vastaa
  • Melina / Minishow heinäkuu 31, 2013

   Minullakin matkakuume kasvoi juurikin blogien matkakuvia katselemalla ennen oman matkan varaamista. Ihanaa reissua teillekin!

   Vastaa
 3. Susanna Tamminen heinäkuu 30, 2013

  Oi miten ihania lomakuvia! Aurinkoista päivää sinne teille 🙂

  Vastaa
 4. Rea H heinäkuu 30, 2013

  Pinkit Babiatorssit <3 Nams. Ihanaa loppu kesää!

  Vastaa
  • Melina / Minishow heinäkuu 31, 2013

   Kiitos samoin Rea! Noi Minean lasit on kyllä melko hienot, kaiken lisäksi tyttö rakastaa niitä itekin ja haluaa pitää koko ajan päässään.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.