nopea ja helppo ranskalainen manikyyri

Olen aina ollut vähän laiska käyttämään aikaa kauneudenhoitoon, ja kynnetkin on viime aikoina jääneet hyvin vähälle huomiolle. Kohtalotovereita varmaan löytyy muista äideistä ;)? Jos lakkaa tulee joskus sipaistua niin sitä ei aina muista poistaa ajoissa, ja lopputuloksena voi hyvinkin olla viikko sitten lakatut, hieman lohkeilleet kynnet, jotka ei millään mittapuulla ole kovinkaan kauniit.

Silloin harvoin kun kuitenkin jaksan panostaa kynsiini, suosin neutraaleja sävyjä. Pitkäaikainen suosikkini on ranskalainen manikyyri, jota nuorempana pidin pitkissä kynsissäni lähes koko ajan. Häissämme pari kesää sitten minulla oli geelillä tehty kestomanikyyri ja siitä pidin kovasti, mutta ranskalaisen manikyyrin saa helposti ja nopeasti tehtyä myös itse.

Ranskalaiseen manikyyriin teen useimmiten valkoiset kynnenpäät vapaalla kädellä, mutta tällä kertaa kokeilin laatikostani löytyviä Trindin kynsitarroja. Tarrat toimii mielestäni erinomaisesti, sillä niillä päät saa lakattua nopeasti suoraan ja siististi, mikäli oma käsi ei ole riittävän vakaa. Lakkana suosin Lumenen tai Mavalan valkoista (jotka oli itseltäni loppu ja hyvänä kakkosena toimi Maybellinen vastaava), kuultovalkoiset ja norsunluunväriset kun saattavat joskus jäädä hieman läikikkäiksi.

Hankalin vaihe lakkausprosessissa on malttaa odottaa, että ensimmäinen lakkaus on kunnolla kuivunut. Maltti on kuitenkin valttia, sillä osa lakoista lähtee liukumaan kynnellä, jos päälle lakataan uusi kerros liian aikaisin. Päällyslakkana olen jo useamman vuoden ajan käyttänyt Hennesin tai Mavalan nudea lakkaa. Hennesin on mielestäni edulliseen hintaansa nähden laadukas, mutta kalliimpien merkkien lakoista minulla ei ole kokemusta juuri lainkaan. Muutaman päivän kuluttua lakkauksen alkaessa lohkeilla ”käyttöikää” voi pidentää paikkaamalla kynnenpäät valkoisella ja sipaisemalla päälle läpinäkyvää kynnenkovettajaa.

Lopputuloksena on asuun kuin asuun sopiva kaunis lakkaus, jolla lyhyetkin kynnet saa näyttämään siisteiltä ja huolitelluilta. Löytyykö teiltä omia suosikkilakkoja? Kesällä on kiva kokeilla vähän värikkäämpääkin, ja etenkin varpaankynsissä sähäkät värit erottuu kivasti. Ostin alkukesästä kiilakorkoihini sopivaa korallin sävyä ja nyt etsinnässä olisi smaragdinvihreä kynsilakka tulevalle Turkin reissulle. Vihreät asusteetkin olisi jo valmiina odottamassa (esimakua Instagramissa, @minishowblogi)..

0 Comments

 1. Noi tarrat on kyl näppäriä! Olenkin unohtanut ne itse kokonaan..

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 heinäkuun, 2013

   Joskus kaverini sanoi onnistuvansa näillä tarroilla saamaan lakkaa tarran alle mutta itsellä ei sitä ongelmaa ole ollut. Täriseville käsille nämä ainakin on loistavia 🙂

   Vastaa
 2. Rea H 15 heinäkuun, 2013

  Ompas näppärä kyllä… Oon ihastunut yhteen Lumenen pinkkiin lakkaan nyt kesällä.

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 heinäkuun, 2013

   Pinkki lakka voisikin olla aika kiva kesäväri. Ja talvellakin varpaisiin uskallan monesti käyttää kirkkaita värejä. Täytyy itellekin kattoa joku ihana pinkki tai söpö vaaleanpunainen.

   Vastaa
 3. inthefootstepsofcocoandcarrie 16 heinäkuun, 2013

  Siistit ja kauniit kynnet! Mulla oli muutama vuosi sitten niin paljon aikaa/intoa, että pidin yhden kesän varpaiden kynsissä ranskista ja täytyy tunnustaa, että se oli enemmän chic kuin värilliset kynnet, joita yleensä harrastan. Rakastan kynsilakkoja ja niilä leikkimistä, mutta olen ollut teinistä asti tietoinen, että eihän se kovin terveellistä ole. Jo teininä järkytyin siitä, että kynsilakat sisältävät mm. formaldehydiä. Mitä enemmän olen lukenut kynsilakkojen haitoista elimistölle ja ympäristölle, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että olisi terveellisempää ja turvallisempaa käyttää kynsilakkoja, jotka eivät sisällä allergisoivia ja hormonitoimintaa häiritseviä ftalaatteja eivätkä butyylia, liuottimia, hartsia, tolueenia tms. Monet ”eko”lakat (lainausmerkeissä, koska 100 % ekolakkaa on mahdoton valmistaa) ovat laadultaan parempia kuin kuin markettien halpislakat. Esim. Kure Bazaar (85 % luonnollisia raaka-aineita) on erittäin loistava ja hintaakin vain alle parikymppiä (esim. Jolien nettikaupasta). Myös Sante ja Benecos ovat hyviä. Ja sitten on semivaihtoehtoja, kuten Cuccio Colour (ei sisällä tolueenia ja DBP:tä), jonka värit ovat huikeita. Meniköhän tämä nyt propagandan puolelle 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 heinäkuun, 2013

   Ihanaa että valaisit tätäkin puolta tietämättömälle! Enpä ole koskaan ajatellut, mutta kyllähän kynnenkin kautta elimistöään saa myrkytettyä. Voisin hurahtaa vaikka heti tuollaisiin ekolakkoihin, mutta toisaalta se varmaan on aika pienenpieni osa tässä omassa myrkkymäärässä..

   Vastaa
 4. Citymami/Eva 16 heinäkuun, 2013

  Nuo tarrat kyllä helpottaa hommaa huomattavasti – itselläni on kynnet ihan kamalassa kunnossa kesän jäljiltä, joten hoitoprosessi alkamassa 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 16 heinäkuun, 2013

   Mulle kynsienhoito on siitä helppoa että kynnet kasvaa huimaa vauhtia (jopa liiankin huimaa kun kasvu vaatii aina leikkaamista tai viilaamista). Vähän olisi kyllä opettelemista varpaankynsien hoitamisessa, jotka meinaa aina unohtua.. Tsemppiä sun hoitoprosessiin 🙂 ja tosi kiva kun kävit jättämässä kommenttia. Tervetuloa uudelleenkin!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.