mansikka-valkosuklaakakku

Viime viikonloppuna lapsuudenystäväni vieraili meillä hellyyttävän suloisen, pari viikkoa vanhan poikansa kanssa, ja halusin tarjota jälkiruoaksi jotain kesäisen raikasta kakkua. Käytin jälleen kerran hyväksi todettuja perusraaka-aineita pohjana ja mauiksi valitsin mansikan ja valkosuklaan. Herkullinen yhdistelmä!

Mansikka-valkosuklaakakku



Pohja:
12 Digestive-keksiä
noin 70g voita

Täyte 1:
1 prk vanilla cremeä
2 levyä Pandan valkoista suklaata
1 prk Valion maustettua rahkaa vanilja
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
4 liivatetta
3 rkl kiehuvaa vettä
Täyte 2:
1 prk mansikkakermaa
1 prk Valion maistettua rahkaa mansikka
mansikoita muussattuna
sokeria
5 liivatetta
3 rkl kiehuvaa vettä
tuoreita mansikoita koristeeksi
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuokaan.
 Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja jäähdytä.
Vispaa vanilla creme yhdessä sokereiden kanssa.
Sekoita vaniljarahka jäähtyneeseen suklaaseen ja yhdistä vanilla cremeen.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ja purista kuivaksi.
Kiehauta 3 rkl vettä ja sekoita liivate joukkoon. Lisää liivate ohuena nauhana muuhun seokseen.
Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

Vispaa mansikkakerma ja sekoita mansikkarahkan, sokerin ja mansikoiden kanssa.
Mansikoita voit lisätä oman maun mukaan.
Tee liivatteen kanssa kuten yllä (5 liivatetta mikäli käytät pakastemarjoja, valuta nestettä kuitenkin ensin marjoista sulattamisen jälkeen) ja lisää seokseen.
Kaada mansikkaseos kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa useampi tunti.
Koristele tuoreilla mansikoilla.
Omaan makuuni tämä mansikkakku on täydellinen! Täytteet on raikkaita, mutta makua kuitenkin on riittävästi ja koostumus on ihanan pehmeä. Tämän kakun vuoksi voisi keksiä juhlimisen aihetta vähän useamminkin ;).

0 Comments

  1. Susanna Tamminen heinäkuu 12, 2013

    Olet kyllä mestari tekemään hienoja kakkuja 🙂 Minulla on muuten sinulle jotain blogissani! Iloista päivää!

    Vastaa
  2. Annika /Karkkipurkki heinäkuu 12, 2013

    Kuulostaa ja näyttää kyllä aivan ihanalta! 🙂

    Vastaa
  3. Zayra Halme heinäkuu 12, 2013

    Ai että, kyllä oli mielettömän hyvää ja mikä raikkaus kakussa. Suosittelen! Voisin tulla kyläilee teille useammin 😉

    Vastaa
    • Melina / Minishow heinäkuu 12, 2013

      Hihii, ton kakun jälkeen mä kyllä oonkin pitänyt leipomislakkoa kun pitäis vähän rajoittaa herkuttelua. Mutta onneks huomenna saan taas hyvän syyn kakkuilla kun tulee uudet vieraat 🙂

      Vastaa
  4. Kanneli heinäkuu 12, 2013

    Pitääpä muistaa tämä ohje kun hyytelökakun tekoa suunnittelee:)

    Vastaa
    • Melina / Minishow heinäkuu 12, 2013

      Kyllä kannattaa! Ja etenkin nyt kesällä kun saa tuoreita mansikoita kakun päälle.

      Vastaa
  5. Nam!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.