Mäki-Matin perhepuistossa

Kesän ensimmäinen viikonloppu on nyt jo takanapäin ja minäkin olen tänään ollut astetta pirteämpi verrattuna eiliseen. 😉 Muuten arki lähti rullaamaan taas omalla painollaan, mutta entistäkin touhukkaampaa meillä on ollut Minean ja vanhempieni kanssa. Heti aamusta suuntasimme Mäki-Matin perhepuistoon, joka osoittautui melko loistavaksi paikaksi juuri tuollaiselle Minean ikäiselle pikkutouhuajalle. Minea juoksenteli keinusta pyörille ja välissä pelasi vähän palloa tai kurkisteli pienten majojen oviaukosta. Hauskalta tuntui myös ihan vain muiden, vähän isompien lasten puuhastelun seuraaminen. En oikein ymmärrä, miten me ei koskaan aiemmin olla käyty tässä kyseisessä puistossa vaikka ystävänikin perheineen asuu aivan vieressä..!?

Puiston yhteydestä löytyy pieni kahvila, josta mekin haimme vähän virvokkeita helteiseen päivään. Valikoimasta löytyi herkullista kinkku-fetapiirakkaa ja korvapuusteja, mutta kesän mittaan valinnanvaraa tulee varmasti enemmänkin. Kahvila kun oli tänään vasta ensimmäistä päivää auki. Ystäväni kertoi puistossa olevan myös jonkinlainen vesileikkipaikka, mutta sekin taisi vasta olla aukeamassa tai sitten me vain emme osanneet etsiä oikeasta paikasta.
 

Leikkien jälkeen päätimme lähteä kaupungille syömään lounasta ja ensimmäinen vastaantuleva ravintola oli Rosso. Minean kanssa lounastaessa Rosso oli loistava valinta, sillä sieltä löytyy kaikki, mitä lapsiystävälliseltä ravintolalta voi vaatia: kattava salaattipöytä erilaisilla hedelmillä ja kasviksilla, melko monipuolinen lasten ruokalista ja viihtyisä leikkipaikka. Mitä ravintoloita te yleensä suositte lasten kanssa liikkuessa? Vai välttelettekö mieluiten ravintoloita kokonaan, jos perheen pienin on matkassa? 
Me mieheni kanssa tykkäämme varsinkin viikonloppuisin käydä ulkona syömässä (ollaan varmaan sen verran laiskoja silloin itse laittamaan ruokaa) ja Mineankin kanssa ollaan käyty ravintoloissa paljon jo ihan vauva-ajasta lähtien. Muutamaa ihan alkuaikojen käyntiä lukuunottamatta kaikki on aina sujunut erinomaisesti, ja Minea onneksi viihtyy syöttötuolissa hyvin niin kauan kun ruokailu on kesken. Melkeinpä pahinta on mielestäni joutua odottamaan kauan nälkäisen lapsen kanssa ilman mitään alkusalaattia tai muuta kunnon alkupalaa. Kerran Memphisissä käydessämme Minea oli ennen ruokaa ehtinyt jo napostella puoli mukia popcornia (joita tarjoiltiin alkupalana) ja pikkupussillisen TalkMuruja, joita kannan yleensä aina laukussa hätävarana.
Rosson lounaalla valitsin itselleni vuohenjuustofocaccian, joka oli aivan nappivalinta ja superherkullinen raikkaan salaatin ja paahdettujen pinjansiemenien kanssa. Jäin annokseen samantien niin koukkuun, että illemmalla hain kaupasta tarvittavat aineet vuohenjuustosalaattiin ja huomenna olisi tarkoitus kokeilla sen valmistamista itse. Koskaan ennen ei meidän kotona ole vuohenjuustoa käytetty ruoanlaitossa, joten kaikki kokeneemmat kokkailijat saa mielellään laittaa vinkkejä!
Etenkin kastikkeen kanssa olen aika hukassa, kun ainoa mielessä pyörivä vaihtoehto on paholaisenhillo. Ei tosin huono vaihtoehto ollenkaan… 🙂

0 Comments

 1. Kerttu / Modernisti Kodikas kesäkuu 3, 2013

  Mäkimatin perhepuisto on ihan huippu! Rakastin sitä itse lapsena ja nyt tykätään käydä siellä välillä tytön kanssa. Kauniita kuvia olet taas ikuistanut ja niin suloinen Minea 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow kesäkuu 4, 2013

   Jotenkin minulla oli mennyt ihan ohi se, että puisto tosiaan onkin niin monipuolinen. Kuvittelin sen vähän tavallista isommaksi puistoksi, jossa ihmiset vaan tykkää välillä käydä 🙂

   Vastaa
 2. Sini kesäkuu 3, 2013

  Ihania kuvia ja vaikuttaa mahtavalta puistolta!

  Vastaa
  • Melina / Minishow kesäkuu 4, 2013

   Kiitos Sini! Puisto oli kyllä tosi jees ja pääsi samantien tän kesän ykköspaikaksi meidän listalla.

   Vastaa
 3. Laura kesäkuu 4, 2013

  Me käytiin eilen lounaalla Muang Thaissa Torikeskuksessa ja tykättiin kovasti. Pojan osalta Buffet kustansi 2 euroa ja kaksivuotiaan laitaselle päätyi paljon hedelmiä ja kasviksia, riisiä ja hapanimelää kanaa. Hyvin maistui koko porukalle! Leikkipaikkaa tuolla ei ollut, mutta jälkkäriksi luvatun suklaan voimalla meilläkin jaksettiin istua syöttötuolissa koko ajan.

  Vastaa
  • Melina / Minishow kesäkuu 4, 2013

   Itse asiassa mekin ollaan käyty siellä pari kertaa, mutta silloin Minea taisi olla vielä niin pieni ettei juuri mitään syönyt. Monet vaan sanoo että se on lounasaikaan ihan tupaten täynnä ja rattaitten kanssa pöydän löytäminen voi tuottaa haasteita..

   Vastaa
 4. Rea H kesäkuu 4, 2013

  söötti mehun juoja. Ihana kesäpäivä teilläkin. nams!

  Vastaa
  • Melina / Minishow kesäkuu 4, 2013

   Mehunjuoja vaan lopulta sai vielä mehut autossa päälleen..:/ Pakko hankkia meille sellainen mehujehu-homma.

   Vastaa
 5. Kippuralla kesäkuu 4, 2013

  rossossa ei ollakaan käyty, mutta se kiinalainen kirjaston yläpuolella ja väinönkeskuksessa on aika vakkaripaikkoja kun 2v on matkassa mukana. amarillokin on jees, mutta jos on täyden näköistä niin ei mennä koska ruokaa joutuu odottelemaan tosi kauan silloin.

  Vastaa
  • Melina / Minishow kesäkuu 5, 2013

   Väinönkeskuksen kiinalainen on meilläkin aika kovassa käytössä, kun haetaan ruokaa mukaan. Amarillosta olen todennut itekin samaa ja viimeksi melkein lähdimme maksamatta kun Minean kärsivällisyys alkoi loppua.

   Vastaa
 6. Lefa kesäkuu 5, 2013

  tuolla mäkimatissa on itsekin lapsena 80-luvulla touhunnut ja muistan miten jännää se aina oli. varmaan on laitteet upgreidattu ja vaihtuneet mutta uskon että on hauskaa edelleen !! suloinen Minea.

  Vastaa
  • Melina / Minishow kesäkuu 5, 2013

   Sun pitää käydä tarkistamassa tilanne, kunhan ehitte maisemiin. 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.