lahja odottavalle äidille

Tänään kaivoin kuva-arkistojeni uumenista teille lahjakassin, jonka annoin hyvälle ystävälleni keväällä hänen odotusaikanaan. Olin jo hyvissä ajoin hankkinut tulevalle vauvalle Nextin yöpuvun ja Jukka-lelujen puuauton, mutta halusin säästää niitä siihen, kunnes vauva olisi nähnyt päivänvalon ja voisi vastaanottaa lahjat itse. Raskausaikana oli mielestäni mukavampi muistaa odottavaa äitiä.

Helppo lahja odottajalle olisi ollut lahjakortti hemmotteluun tai vaikka viedä ystävä hyvään ravintolaan syömään, mutta meitä erottaa lähes 200km ja näkemisemme on viime aikoina jääneet harmittavan vähäisiksi. Halusin myöskin lahjan olevan jotain käytännöllistä, ja keksin koota ystävälleni pienen sairaalakassin. Yritin miettiä, mitä kaikkea itse tilasin mieheltäni sairaalaan, ja millä keinoin osastolla vietetyt päivät omalla kohdallani sujuivat viihtyisämmin. Aikoinaan en itse ollut kasannut minkäänlaista sairaalakassia, kun Minea yllätti meidät vanhemmat syntymällä kuukauden etuajassa. Itse asiassa miehenihän sai heti seuraavana päivänä lähteä ostamaan vauvalle lakanat, pienempiä vaatteita ja muita tarpeellisia tarvikkeita, joiden hankkimiseen ajattelimme olevan runsaasti aikaa äitiyslomani alettua :).

Mitä sitten ystäväni lahjakassiin pakkasin? Ihan kaikkea en enää muista, mutta ainakin sieltä löytyi hammastahna ja -harja, suihkusaippua, kosteusvoide, käsivoide, huulivoide, suklaanaamio kasvoille, rentouttava jalkahoito, suklaata ja Vauvan käyttöopas. Ihan kaikki ei ehkä ole sitä tarpeellisinta tavaraa sairaalassa, mutta tulee varmaan käyttöön myöhemmin kotona. Sairaalassa päivät voi käydä hieman tylsiksi, kun vauva nukkuu suurimman osan ajasta, ja silloin on kiva olla kaikenlaista lukemista. Myös imetysaikana luin kirjoja ja lehtiä enemmän kuin vuosiin, mutta nyt tilanne on taas kääntynyt päälaelleen, kun aikaa lukemiselle on iltabloggailun jälkeen hyvin vähän. Ja mikäs siinä, on tämä bloggailukin yhtä toimiva tapa rentoutua, vaikkakaan ei ehkä yhtä sivistävä ;).

Oletteko te keksineet hyviä lahjoja raskaana oleville tai juuri synnyttäneille ystävillenne? Perinteinen vaippakakku oli oman raskausaikani suloisin lahja, ja se usein nykyään kuuluukin baby showereihin, mutta välillä on myös kiva kokeilla jotain uutta. Ystäväni taisi ainakin tykätä omasta kassistaan, sillä sairaalasta tuli viesti: mumms, suklaat maistuu hyvin 😉!

0 Comments

 1. Kanneli 22 elokuun, 2013

  Ihana ajatus antaa tuollainen kassi. Lehtiä on tullut annettua ainakin. Vauvan nukkuessa on mukava selailla mielenkiintoisia lehtiä:)

  Vastaa
  • Melina / Minishow 22 elokuun, 2013

   Toi on kyllä ihan totta! Hain itekin päivittäin jonkun lehden sairaalan kahviosta :).

   Vastaa
 2. Annika /Karkkipurkki 22 elokuun, 2013

  Kiva lahjaidea! :))

  Vastaa
 3. Vauhtivekaroiden äiti 23 elokuun, 2013

  Ihana kassi, hyvä idea 🙂

  Vastaa
 4. Laura 23 elokuun, 2013

  Lukemista ehdottomasti, jotta ajan saa kulumaan mukavammin. Tosin mieluiten jotain kevyttä hömppää, vaikka dekkareita tai naistenlehtiä. Itse olin ensikertalaisena ja tietämättömänä pakannut osastolle mukaan Juha Itkosen ”Anna minun rakastaa enemmän” -kirjan, ja siinä hormonimyrskyssä ko. kirjaa pystyi lukemaan yhden sivun kerrallaan tai koko sairaala olisi raikunut itkusta…

  Vastaa
  • Melina / Minishow 23 elokuun, 2013

   Hahaa, enpä tullutkaan ajatelleeks tota, mutta ihan totta! Mä luin imetysaikana niin paljon että kiinnostavat kirjat meinas loppua kesken.. Lopulta ois melkein kelvannut vaikka Hymy tai Seiska :).

   Vastaa
 5. Kiki 23 elokuun, 2013

  Ihana sisältö kassissa! Tuossapa olikin ihan kaikki tarpeellinen!

  Vastaa
 6. Zayra Halme 23 elokuun, 2013

  Ihana Mellu, oli ihana yllätys. Vieläkin herkistyttää kun mietin miten iloiseksi tulin ja miten ihana ystävä olet 🙂 Ja kassissa oli kaikki tarvittava ja suklaat oli namsia. Jos kassissa olisi ollut vielä joku lehti niin lukemisesta ei kyllä olisi tullut mitään sairaalassa kun kaikki aika meni vauvan ihastelemiseen ja lepäämiseen. Mullakin oli tarkoitus muistaa sua jotenkin, mutta en sitten enää ehtinyt kun Minea ehti tulemaan. Ehkä vielä joku päivä 🙂

  Vastaa
  • Melina / Minishow 23 elokuun, 2013

   Hehe, saapa nähä milloin se ”joku päivä” tulee että tällaiset olis mulle ajankohtasia :D.. Ja sen kirjanhan mä unohdinkin sun kassista, mut ehkä sulla olikin jo jotain hajua vauvoista ;)!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.