easy & cheap DIY-lamppu

Taitaa olla käsillä viimeiset lumiset päivät, jos aurinko porottaa jatkossakin samaa tahtia kuin tänään. Se tietää sitä, että olisi aika tehdä se jokavuotinen kaappien siivous, jossa talvitakit ja -kengät saa väistyä kevään tieltä pois. Minean myötä säilytystila on vähentynyt entisestään, joten edessä on sekä omien että Minean vaatteiden myyntiä Facebookin kirppareilla ja Huuto.netissä. Facebookin kirppareille tavaran saa melko nopeasti ja vaivattomasti myyntiin, mutta Huuto.netissä ehkä tavarasta maksetaan vähän ruhtinaallisemmin.

 

Viime yö sujui Minealla huomattavasti paremmin edellisiin verrattuna, ja tänään uskaltauduimme jo mennä muskariinkin. Minea on yskinyt paljon vähemmän eikä yskä enää vingu keuhkoissa niin kuin se vielä eilen teki. Itseä aina vähän mietityttää, voiko yskäistä tai nuhaista lasta viedä kerhoon tai yleensäkään paikkaan, jossa lapsi voi olla kontaktissa muihin lapsiin, mutta ehkä tässä voi käyttää periaatetta jos lapsi on päiväkotikuntoinen, on hän valmis kevyempäänkin puuhasteluun. Tottakai äitinä saa silloin olla vähän tarkempi, ettei samat lelut kierrä suusta suuhun, mutta kyllä ne taudit varmaan tarttuu ihan missä vain, jos on tarttuakseen.
 
Vähän aikaa sitten arvuuttelin teiltä, josko olisitte keksinyt mitä aion valmistaa silkkipaperista ja riisipaperisesta lampunvarjostimesta. No tuunattu lamppuhan niistä tuli ja sijoituspaikkana on Minean huone. Aluksi olin suunnitellut valkoista kattokruunua tähän tilaan, mutta tämä ampiaispesää muistuttava pallo sopii mielestäni aika kivasti tälle paikalle. Voisinpa melkein sommitella sitä myös meidän makuuhuoneeseen, jos innostuisi tekemään sinne toisen samanlaisen.

Lamppu valmistuu uskomattoman halvalla ja vielä alle tunnissa. Käytin projektiin kaksi pakettia Tiimarin silkkipaperia, ja Clas Ohlsonista löysin varjostimen muutamalla eurolla. Leikkasin silkkipaperista saman kokoisia soikioita ja liimasin niitä limittäin varjostimen peitoksi. Laitoin liimaa vain pallon kärkeen, jotta alaosa jäisi roikkumaan vapaana. Soikioiden asettelun suhteen ei tarvitse olla kovin tarkka, koska se ei näy lopputuloksessa. Hieman eri näköisen lampun saa esim. puoliympyrän muotoisesta varjostimesta tai leikkaamalla paperin johonkin toiseen muotoon (kuten pitkiksi roikkuviksi kaistaleiksi).

0 Comments

 1. Kanneli 9 huhtikuun, 2013

  Tosi kiva idea tuo tuunattu lamppu! Eipä olisi tullut mieleen, mutta tuollaista pitää kyllä kokeilla:).

  Vastaa
  • Melina M 10 huhtikuun, 2013

   Tämä sopisi mielestäni melkein mihin tilaan vain ja on hauska, kun lampun muotoa ja paperin väriä vaihtamalla saa erilaisia vaihtoehtoja.

   Vastaa
 2. Kiki 10 huhtikuun, 2013

  Upea valaisin!

  Vastaa
  • Melina M 10 huhtikuun, 2013

   Kiva kun kävit jättämässä kommenttisi! Uudet lukijat on aina tervetulleita <3

   Vastaa
 3. Laura 10 huhtikuun, 2013

  Mä teen kyllä samanlaisen makkariin! Meillä on siellä nyt pelkkä ampparipesä, mutta kohta paljon hienompi. Kiitos 🙂

  Vastaa
 4. Katja/Projektila 10 huhtikuun, 2013

  Hieno tuli! Ihanan hempeä 🙂

  Vastaa
  • Melina M 10 huhtikuun, 2013

   Kiitos! Jotain hempeetä ja kevyttä vähän tavoittelinkin. 🙂

   Vastaa
 5. Susanna Tamminen 10 huhtikuun, 2013

  Ihana lamppu! Olisin luullut että sen tekemiseen menee kauankin aikaa, mutta ilmeisesti aika nopeasti sen kuitenkin teit, mahtavaa 🙂

  Vastaa
  • Melina M 10 huhtikuun, 2013

   Nopsasti tämä tosiaan valmistuu, kun silkkipaperin voi leikata moninkertaisena. Eikun kokeilemaan vaan!

   Vastaa
 6. Anonymous 10 huhtikuun, 2013

  Aivan ihana keksintö! <3 <3 <3 Saatan napata tämän itselleni. 🙂 Kiitos siis vinkistä! <3- Miia Oma Koti Valkoisesta

  Vastaa
  • Melina M 10 huhtikuun, 2013

   Kiva kun kävit vierailemassa ja tervetuloa uudelleenkin!

   Vastaa
 7. Jemina 10 huhtikuun, 2013

  Oi, tosi kaunis valaisin!<3 Mahtava idea!

  Vastaa
  • Melina M 10 huhtikuun, 2013

   Kiitos, ja ihana nähdä uusia vierailijoita 🙂

   Vastaa
 8. sandella 10 huhtikuun, 2013

  Täytyy sanoa, että myös sinun blogisi mielytti silmää :)Jäänkin heti seurailemaan!

  Vastaa
 9. Lifeholic 10 huhtikuun, 2013

  Aivan ihana toi paitayhdistelmä! 🙂

  Vastaa
  • Melina M 10 huhtikuun, 2013

   Kiitos! Vähän ehkä talvinen, mutta niin oli kelikin. 🙂

   Vastaa
 10. Kati 10 huhtikuun, 2013

  Teilläkin on näköjään suloinen pieni Minea <3 🙂

  Vastaa
 11. Jonna 11 huhtikuun, 2013

  Todella kiva tuli tuosta lampusta 🙂 Vähän samantyylisiä tehtailee the 3 R’s blogin kirjoittaja (http://the3rsblog.wordpress.com/). Sieltä löysin monta ihanaa itse tehtyä valaisinta juurikin samalla tyylillä..ja omankin korvan taakse otin muutaman valaisin mallin mikäli tuollainen paperivarjostin tulee joskus vastaan halvalla 😀

  Vastaa
  • Melina M 11 huhtikuun, 2013

   No niinpä näkyy olevankin! Paitsi, että tuossa blogissa ideaa on jalostettu aika paljon pidemmälle ja saatu aikaan upeita luomuksia. Ne taisi kaiken lisäksi olla tehty ihan ilman mitään riisipaperivalaisinta pohjalla, joten vaatii ehkäpä vähän enemmän taitoakin. 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.